Taysin kasvis banaanileipa
Tämän banaanileivän tekee mielenkiintoiseksi se, että siihen lisätään mantelivoita ja suklaanappeja. Ne tekevät tästä leivästä täyteläisen, mutta erittäin maukkaan. Koska itse käytin reseptissä tavallista suklaata, sattui, että murskatut suklaapalat sulivat kokonaan leipään ja jättivät leivän kosteaksi keskeltä. Se ei ole raakaa, mutta ehkä ei sovi kaikille, suosittelen käyttämään leivontaan sopivia suklaanappeja.
Kun banaanileipä on jäähtynyt, on siitä hyvä leikata viipaleita. Jotka voi paahtaa, voidella mantelivoilla ja tarjoilla banaaniviipaleiden ja suklaan kanssa. Ihanaa!
Resepti:
3 banaania
75 g Almondo mantelivoita
80 g vaahterasiirappia
90 g suklaanappeja
2 tl vaniljauutetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
1 ½ tl merisuolaa
30 g kaakaota
250 g vehnäjauhoja
Murskaa banaanit haarukalla ja lisää kulhoon. Lisää mantelivoi, vaahterasiirappi, suklaanapit, vaniljauute ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe, kaneli, merisuola, kaakao ja vehnäjauhot. Lisää se banaani seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Laita banaanileipätaikina voideltuun leipävuokaan.
Paista 180 asteessa 50-55 minuuttia tai kunnes puutikku tulee puhtaana kun olet tökännyt sen banaanileivän keskiosaan, silloin on leipä valmis.
Anna banaanileivän jäähtyä kunnolla ja säilytä sitä ilmatiiviissä astiassa, jotta se ei kuiva.