Suklaapatukat maapähkinävoilla
Myslipatukat sopivat hyvin nopeaksi ja ravitsevaksi välipalaksi aktiiviselle ihmiselle. Niitä on helppo valmistaa ja näillä määrillä riittää useiksi päiviksi. Maku on miellyttävän suklainen, johon maapähkinävoi lisää miellyttävän vivahteen. Kokeile!
Suklaapatukat:
200 g kaurahiutaleita
30 g kookoshiutaleita
30 g mantelilastuja
90 g hunajaa
2 rkl öljyä
40 g voita 82%
100 g tummaa suklaata 70%
150 g Natty Chia-siemenillä maapähkinävoita
Kuumenna uuni 170 asteeseen.
Kalttaa kaurahiutaleet ja jäähdytä kylmässä vedessä. Siivilöi ja kuivaa. Sekoita yhteen kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, mantelilastut, hunaja ja öljy. Aseta saatu seos leivinpaperille ja paista uunissa 20 minuuttia. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kaurahiutalemassa ja suklaa-maapähkinävoi-seos. Levitä saatu seos 1 cm paksuisena kerroksena leivinpaperille ja aseta se jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa sopivan kokoiset myslipatukat. Säilytä patukoita jääkaapissa.