Suklaa-muffinit maapähkinävoilla ja chia-siemenilla
Miellyttävän pehmeät ja täyteläiset, johon lisää potkua maapähkinävoi chia-siemenillä. Chia-siemenet antavat muffineille miellyttävän rapean tekstuurin. Ne ovat helpot ja nopeat tehdä. Kokeile!
Muffinit:
100 g vehnäjauhoja
30 g kaakaota
0,5 tl ruokasoodaa
0,25 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 iso muna
125 g sokeria
85 g majoneesia
150 ml espressoa
150 g Natty Chia-siemenillä maapähkinävoi
Kerma:
200 g tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
2 rkl Natty-maapähkinävoita Chia-siemenillä
80 ml kermavaahtoa
Suklaa-kuorrute:
100 g tummaa suklaata
2 rkl kookosöljyä
Kuumenna uuni 165 asteeseen.
Muffinien valmistamiseksi sekoita jauhot, kaakao, ruokasooda, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa toisessa kulhossa muna sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää majoneesi vaahdotettuun munaan ja vatkaa vielä hieman. Sekoita saatu seos kuiva-aineiden kanssa. Lisää lopuksi taikinaan lämmin espresso. Kaada seos muffinssimuotteihin ja paista 165 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä.
Sekoita kermaa varten tuorejuusto, tomusokeri ja maapähkinävoi. Vatkaa sitten kermavaahto vahvaksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto-pähkinävoi-seokseen. Pursota saatu kerma jäähtyneille muffineille.
Kuorrutetta varten sulata suklaa vesihauteessa ja lisää 2 rkl kookosöljyä. Kaada kuorrute kuppiin.
Kastele muffinssien ylempi kerma osa suklaakuorrutteeseen ja anna ylimääräisen suklaan valua takaisin kuppiin. Laita sitten muffinit muutamaksi minuutiksi jääkaappiin.
Nauti!