Rapea kanaburgeri
Kukapa ei pitäisi hampurilaisista? Tämä panerointi tekee kanasta herkullisen. Miellyttävän mausteinen ja rapea joka sopii täydellisesti pehmeän Brioche-sämpylän väliin. Mukana kevyesti mausteinen maapähkinävoi-kastike ja maukkaita kasviksia.
Kana ja marinadi:
500g broilerin luuton koipireisi
1 silputtu sipuli
2 chiliä hienonnettuna
2,5dl maitoa
2,5dl piimää
3rkl Natty Kranzi maapähkinävoita
merisuolaa
Kanan panerointi:
7,5dl vehnäjauhoja
merisuola
jauhettua pippuria
cayennepippuria
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
Friteeraukseen:
1L rypsiöljyä
Hampurilaiskastike:
2rkl Natty rapeaa maapähkinävoita
2tl soijakastiketta
1,5tl seesamiöljyä
1tl vettä
1tl riisietikkaa
1 murskattu tai raastettu valkosipulinkynsi
Hampurilaisten väliin (neljälle):
4 Brioche-sämpylää
2 suolakurkkua siivutettuna
1 siivutettu punasipuli
2 tomaattia viipaloituna
1️⃣ Valmista ensin marinadi. Tätä varten sekoita maito, piimä, sipuli, chili, maapähkinävoi ja mausta merisuolalla. Leikkaa broilerin reidet 2-3 osaan ja laita jääkaappiin marinoimaan 24 tunniksi.
2️⃣ Sekoita kaikki ainesosat hampurilaiskastiketta varten ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
3️⃣ Kun liha on marinoitunut, valmista panerointiseos. Sekoita kuiva-aineet. Nosta kanapaloja yksitellen marinadista pihdeillä ja pyörittele kananpalat siinä. Suosittelemme panoroimaan kahdesti.
4️⃣ Kuumenna friteerausöljy 180 asteeseen ja paista kana kypsäksi.
5️⃣ Kasaa hampurilainen haluamassasi järjestyksessä. Nauti!
”KranŽi” Rouskuva Luomu Maapähkinävoi 333g