Rapea Kana burgeri
Siis kuka ei pitäisi hampurilaisista? Heitä on tuskin paljon ja vielä vähemmän niitä, jotka eivät halua rapeaa kana hampurilaista. Tämä panerointi tekee kanasta herkullisen. Miellyttävän mausteinen ja rapea joks sopii täydellisesti pehmeän Brioche-sämpylän väliin. Mukana kevyesti mausteinen maapähkinävoi-kastike ja perinteiset kurkku, sipuli jne.
Kana ja marinadi:
500 g broilerin reisi
250 g maitoa
250 g piimää
Merisuola
2 chiliä (hienonnettu)
1 sipuli (hienonnettu)
3 rkl Natty rapeaa maapähkinävoita
Kanan panerointi:
500 g vehnäjauhoja
Merisuola
Pippurijauhe
Cayennenpippuri
Sipulijauhe
Valkosipulimauste
Friteeraukseen:
1 l rypsiöljyä
Hampurilaiskastike:
2 rkl Natty rapeaa maapähkinävoita
2 tl vähän suolaista soijakastiketta
1,5 tl seesamiöljyä
1 tl vettä
1 tl riisietikkaa
1 valkosipulinkynsi (murskattu)
Hampurilaisten väliin (neljälle):
4 Brioche-sämpylää
2 suolakurkkua (viipaloitu)
1 punasipuli (viipaloitu)
2 tomaattia (viipaloitu)
Valmista ensin marinadi. Tätä varten sekoita maito, piimä, sipuli, chili, maapähkinävoi ja mausta merisuolalla. Leikkaa broilerin reidet 2-3 osaan ja laita jääkaappiin marinoimaan 24 tunniksi.
Kun liha on marinoitunut, valmista panerointiseos. Sekoita kuiva-aineet ja paneroi kananpalat siinä. Minä paneroin kahdesti. Kuumenna friteerausöljy 180 asteeseen ja paista kana kypsäksi.
Sekoita kaikki ainesosat hampurilaiskastiketta varten.
Kasaa hampurilainen haluamassasi järjestyksessä.