Ranskalaiset perunat maapähkinävoi kastikkeella
Tämä ei ole pikaruokaa. Näiden valmistuksessa on melko monta vaihetta, joka antavat erinomaisen lopputuloksen ja on sen arvoista. Ranskalaiset tarjoillaan hieman mausteisella maapähkinävoi kastikkeella, mikä antaa perunoille erinomaisen maun. Uskomatonta, mutta ne toimivat täydellisesti yhdessä!
Palataksesi takaisin valmistukseen, ensin on valittava sopivat perunat. Perunoissa ei saa olla liikaa vesipitoisuutta ja tai olla myöskään liian kuivia. Mutta emme tee asioita liian monimutkaisiksi. Kiinnostuneet voivat kokeilla erilaisia perunoita. Toinen tärkeä askel on keittää perunoita korkealla lämmöllä ja lyhyen aikaa. Tämä lyhentää friteeraus aikaa ja saavutamme friteerauksella myös nopeammin rapeutta. Kuivaa perunat ennen friteerausta perusteellisesti, friteeraa sitten lyhyt aika, valuta ja friteeraa kokonaan. Kaksinkertainen friteeraus antaa erityisen rapean tuloksen. Ihanteellinen öljyn lämpötila friteeraukseen on 190 astetta.
Ranskanperunat:
Isoja perunoita
Merisuola
Rapsiöljyä friteeraukseen
Maapähkinävoi kastike:
125 g Natty kermaista maapähkinävoita
1 rkl ruskeaa sokeria
1 rkl riisietikkaa
2 rkl sitruunamehua
3 rkl sweet chili kastiketta
2 valkosipulinkynttä
Suolaa
3 rkl kiehuvaa vettä
Ranskalaisia perunoita varten pese ja kuori perunat, leikkaa yhden kokoisiksi sauvoiksi. Keitä suolaisessa vedessä 3 minuuttia. Siivilöi sitten, kuivaa ja friteeraa kevyesti. Friteeraa toisen kerran, kunnes saat mukavan rapean ja kullanruskean värin. Mausta merisuolalla.
Sekoita tehosekoittimella kastikkeen kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja mausta sitten suolalla.
Tarjoile ranskalaiset kastikkeella.