Muskottikurpitsa-maapähkinävoikeitto
Muskottikurpitsa-maapähkinävoikeitto on yksi herkullisimmista ja ravitsevimmista keitoista. Muskottikurpitsa ja maapähkinävoi toimivat hyvin keskenään, ja pienen chilin lisääminen tekee siitä täydellistä. Miellyttävän mausteinen ja aromaattinen suupala. Tämän keiton etuna on, että se on hyvin yksinkertainen ja nopea valmistaa.
Muskottikurpitsa-maapähkinävoikeitto:
650 g muskottikurpitsaa
150 g Natty kermaista maapähkinävoita
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
150-200 g kurpitsan keittovettä
Tabascoa
Merisuolaa
Lisäksi:
Smetana (valinnainen)
Chilihiutaleet
Tomaattiöljy (valinnainen)
Yrtti sekoitus
Kuori ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Poista chilin siemenet ja keitä kurpitsan kanssa vedessä pehmeäksi. Nosta kurpitsa tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää 150-200 g kurpitsan keittovettä, valkosipulinkynsi ja maapähkinävoi. Soseuta, kunnes massa on silkkimäistä. Mausta lopuksi keitto merisuolalla ja tabascolla. Lisää Tabascoa varovaisesti, se pilaa helposti keiton kokonaan, jos sitä on liikaa.