Maapähkinävoi-juustokakku
Maapähkinävoi-juustokakku on oikein täyteläinen ja herkullinen kakku. Voidaan jopa sanoa, että maapähkinävoi ystävien unelma, koska siinä on reilusti maapähkinävoita. Yhdestä pienestä kakku palasta riittää makean nälän sammuttamiseksi. Tasapainoksi suosittelen, että kakun vieressä tarjoillaan marjoja. Ja tietysti yksi vahva espresso sopii myös hyvin.
Pohja:
150 g Digestive keksejä
75 g voita 82%
Täyte:
800 g tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
135 g tomusokeria
225 g Natty rapeaa maapähkinävoita
150 ml kermavaahtoa + 2 tl sokeria
Suklaa-kuorrute:
100 g suklaata
100 ml kermavaahtoa 35%
30 g voita 82%
Hienonna keksit pohjaa varten. Sulata voi ja sekoita se keksipuruihin. Kaada saatu seos leivinpaperilla vuorattuun 21 cm kakkuvuokaan ja paina tasaiseksi kerrokseksi.
Täytettä varten sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja maapähkinävoi tasaiseksi massaksi. Vatkaa sitten kermavaahto sokerilla vahvaksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti tuorejuusto-maapähkinävoi-massaan.
Kaada saatu seos keksi pohjalle vuokaan ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.
Kuorrutetta varten kuumenna kattilassa kerma. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja laita se kulhoon. Kaada suklaalle kuuma kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi ja sekoita, kunnes saat tasaisen kiiltävän massan.
Kun kakku on jähmettynyt, poista se kakkuvuoasta ja kaada päälle suklaakuorrute. Aseta takaisin jääkaappiin jähmettymään.
Lopuksi koristele kakku mielesi mukaan. Minä käytin koristeluun valkosuklaata ja kuivattuja vadelmia. Tämän kakun kanssa sopii tarjoilla happamia tuoreita marjoja.