Maapähkinävoi broileri
Maapähkinävoi on loistava idea broilerin ystäville. Tämä on jotain erilaista kuin mitä olet tottunut syömään normaalisti. Miellyttävän täyteläinen ja mausteinen. Tämän reseptin mukaan broilerista tulee todella mehukas. Lisäksi suosittelen, että kaikki, jotka ovat kiinnostuneita ruoanlaitosta, ostaisivat kotiinsa kunnollisen ruokalämpömittarin, mikä helpottaa huomattavasti mehukaan lihan valmistamista. Tietysti on välttämätöntä tietää oikeat lämpötilat, milloin mikäkin liha on mehukasta. Broilerin tapauksessa vähintään 65-71 astetta.
1 kokonainen uunikana
Maapähkinävoi kuorrute:
15 ml oliiviöljyä
75 g tomaattisosetta
150 g voita
100 g Natty rapeaa maapähkinävoita
1 rkl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
Cayennenpippuri
Merisuola
Aloita valmistamalla maapähkinävoi kuorrute. Lämmitä kattilassa tomaattisose ja öljy muutaman minuutin ajan. Sekoita sitten kulhoon huoneenlämpöinen voi, maapähkinävoi, sipulijauhe, valkosipulijauhe ja mausta cayennepippurilla ja suolalla. Seoksen on oltava melko mausteinen ja kermainen.
Kuumenna vesi suuressa kattilassa, mausta suolalla ja keitä broileria 6 minuuttia. Jäähdytä broileri sitten kokonaan jäähauteessa ja kuivaa sen jälkeen.
Voitele kanan iho alta ja päältä maapähkinävoi kuorrutteella. Paista 175 asteen uunissa, kunnes broilerin sisäinen lämpötila on vähintään 65 astetta.